verslag Costa Rica vanuit Panama - Reisverslag uit San José, Costa Rica van Maaike Dijk - WaarBenJij.nu verslag Costa Rica vanuit Panama - Reisverslag uit San José, Costa Rica van Maaike Dijk - WaarBenJij.nu

verslag Costa Rica vanuit Panama

Door: Maaike

Blijf op de hoogte en volg Maaike

22 April 2009 | Costa Rica, San José

Lieve mensen,
het is alweer een tijdje geleden dat ik geschreven heb, dus bij deze een update over de tijd in Costa Rica.
Enjoy , het is een lang verhaal!
2 April kwam Tanja aan op de luchthaven in Costa Rica, waar ik haar opwachtte. Was heel even raar, om elkaar na die lange tijd weer te zien, maar echt super om mijn vriendin weer te zien en bij te kunnen kletsen (ook lekker dat ik weer gewoon Nederlands kon kletsen;-)
Ze vertelde dat ze zee- en wagenziek is, dus ik dacht meteen o, jee, we gaan veel in de bus zitten.
Maar gelukkig had zei ze er meteen bij dat ze daar pillen voor heeft.
(En gelukkig werkte deze!!)
Vanaf hier hebben we de bus genomen, eers naar San Jose, daarna door naar Tortuguero.
Het duurde even, na een aantal bussen (waaronder een bus, waar ik op de grond moest zitten, had wel een kaartje gekocht, maar er was geen stoel meer...erg raar..) en een bootrit van 1 uur, kwamen we dan aan in Tortuguero.
Hier werden we vriendelijk ontvangen door een vrouw, die wel een plek voor ons wist om te overnachten.
Zo gezegd zo gedaan, vrouw gevolgd en logeerplek gevonden.
Een eenvoudige plek, dacht dat het ook schoon was, maar laaste nacht toch een kakkerlak aangetroffen in de badkamer,.. dat was weer minder.
Na aankomst klopte er een man op de deur, waar we een kayaktour voor de volgende ochtend hadden geboekt.
We moesten dan wel vroeg op, namelijk om 05.00 , want de tour begon als ik mijn niet vergis om 06.00.
`s Avonds nog even het `dorpje`bekeken en wat gegeten en niet al te laat naar bed gegaan.
De volgende ochtend dus de tour gedaan, wat vogels, kikkers, hagedisjes en een aapje gezien.
Maar eerlijk gezegd viel het een beetje tegen.
Tortuguero staat bekend om de schildpadden, maar het was het seizoen niet.
`s Middags naar het natuurpark geweest, wat echt niets voorstelde.
We moesten laarzen aandoen (ik had een maat 38 en 1 van 40, aangezien mijn enkel nog dik was), maar we hebben eigenlijk niets gezien en we verdwaalde ook nog. Gelukkig konden we nog op tijd de uitgang vinden.
We besloten om de volgende dag te vertrekken, weer per boor terug naar het vaste land.
Makkelijker gezegd dan gedaan.
De boot zou vertrekken om 07.00, maar uiteindelijk vertrokken we pas om 08.30, na veel wachten en nog eens wachten, ook nog een aantal keer van boot verandert, kwamen we dan met een Amerikaans stel aan op het vaste land.
Samen met hun een taxi genomen naar het busstation, zo`n 30 minuten.
Hier een klein uur gewacht en de bus genomen naar San Jose.
Vanaf hier doorgereisd naar Puntarenas, de andere kant van het land.
In Puntarenas aangekomen, kwamen we erachter dat er een marathon gaande was en het dus heel erg druk was!!!
Het was dus een beetje moeilijk om een plek te vinden, maar bij de 3e keer hadden we raak.
We kwamen terecht in een cabina, met eigen badkamer en airco.
Wat voor mij een echte luxe was. We moesten wel het bed delen, maar ja dat was geen probleem. En o, ja het was ook niet goedkoop, maar goed, er was niets anders..
We hadden de hele dag in de bus gezeten, dus hebben die dag niets meer gedaan.
Volgende dag toch nog besloten, om daar een dagje te blijven, dus lekker op het strand gelegen.
Na 1 dagje rust, de taxi genomen, naar het vertrek punt van de fery.
Ondertussen was mijn slipper kapot gegaan en kon ik niet verder lopen.Dus Tanja is in de rij gaan staan voor kaartjes en ik heb nieuwe slippers gekocht... Tan wat was het heet he, en dat zo `s ochtends vroeg.. Het zweet liep ons echt over de rug. Maar gelukkig was de fery erg luxe, zelfs met airco, dus heerlijk kunnen afkoelen.
Bij aankomst de bus genomen naar Montezuma.
Daar eigenlijk meteen het eerste de `hostel` binnen gelopen. Wat achteraf gezien niet echt de beste plek was... Ik wilde het bed uit testte en zakte er meteen doorheen, wat hebben we gelachen!! Ik deed het nog wel met beleid..verder bleek de `badkamer`niet zo schoon te zijn als het in eerste instantie leek.
`s Middags rondgekeken waar we beland waren en wat gegeten.
Ook zagen we een tour die we wel wilde doen.
O, ja ook nog de email van de ANWB gekregen, dus daar hebben we op gedronken.
`s Avonds tijdens het eten besloten om van plek te veranderen.
Tanja had een hele mooie plek gevonden ook midden in het centrumpje.Maar ja ik vond het wel echt te duur, dus heb ik het cadeau gekregen nog voor mijn verjaardag.
Echt heel erg lief.
De volgende dag dus verhuisd.
Een hele mooie kamer, met airco en eigen, schone badkamer en een zwembad!! Hele relaxte omgeving dus.
Rest van de dag op het strand doorgebracht, daarna nog even lekker in het zwembad gelegen en wat foto`s gemaakt.
Volgende dag een boottrip gemaakt naar een eilandje, helaas was Tanja zeeziek (ze was vergeten de pilletjes te nemen..), minder dus want overgeven is geen pretje..
Vervolgens gesnorkeld, gelunched en lekker op het strand gelegen.
De volgende ochtend vroeg vertrokken naar San Jose,met de bus, boot, bus, was een combinatie ticket echt ideaal, zonder overstappen en zonder gesjouw van bagage. (was trouwens wel leuk dat Tanja ook met backpack kwam).O, ja deze dag in de bus was ook nog eens mijn verjaardag.
Maar bij aankomst in San Jose bleek, vanwege semana santa (Pasen) alles dicht te zijn.
Dus gefeest hebben we niet, maar wel wat lekkers gegegeten en gedronken.
De volgende ochtend is Tanja vertrokken per shuttle naar de luchthaven.
`s Middags ben ik naar de luchthaven gegaan om Leontien op te halen.
Ik was er veel te vroeg, want men had verteld dat er geen openbaar vervoer reed op `Goede Vrijdag`.
Uiteindelijk wel een bus gevonden, met het gevolg dat ik meer dan 3 uur heb moeten wachten op de airport (waar echt niets maar danook niets te doen is, behalve auto`s en mensen bekijken..)
Maar goed het wachtte was het waard.
Was heel leuk om Leontien weer te zien.
De bus genomen naar San Jose en vervolgens gelopen naar het hostel. Ondertussen nog een plaatselijke optocht meegmaakt.
`Avonds nog wat gedronken, met wat locals en een planning gemaakt voor de komende week.
Helaas liep het wat anders, want de volgende ochtend ging Leo door haar enkel en viel echt heel hard.
We dachten dat het meeviel, maar uiteindelijk werd haar enkel heel dik.
Nu waren we 2 knusjes, die hinkte (we hebben er nog een leuke foto van)
Dus eerste dag maar in hostel gebleven, bij het zwembad in de zon, 2e dag.
En maandag, ook al ging het niet echt beter, toch vertrokken naar Manual Antonio.
Na een aantal uren en bussen later, hier een cabina (kamer) gevonden in het regenwoud, echt nog geen 50 meter van het strand.
De volgende ochtend maakte Leontien me wakker, moet je eens komen kijken,... ik dacht nou het zal wel een insect zijn ofzo, maar nog geen meter van ons balcon vandaan zat een beest in de boom.
We wisten niet wat het was, maar vonden het maar een heel bijzonder beest, met hele lange nagels, met een kleintje op zijn buik.
Later kwamen we erachter dat het een sloth was, in het Nederlands, luiaard. Nou lui was hij, want hij kroop echt heel langzaam de boom omhoog, dus we hebben uitgebreid fot`s kunnen maken.
Die dag kwamen we ook nog aapjes tegen in de buurt van onze cabana.
We bleken dus echt midden tussen de dieren te slapen, echt super!!
Een aantal dagen op het strand doorgebracht, ook nog het national park Manual Antonio beazocht, waar een hele leuke gids ons het park heeft laten zien, waar we nog een paar keer een sloth hebben gezien, aapjes en vogels.
Vervolgens doorgereisd naar Jaco, na een tussenstop bij een restaurant (omdat we te ver waren doorgereisd met de bus) waar we ongeveer een halve dag hebben zitten wachten op een bus....
Ondertussen nog wel heel veel krokodillen gezien, die Leo echt heel eng vond...
In Jaco 2 nachten doorgebracht, in een cabina, met eigen badkamer, wel relaxed en zwembad en ook vlakbij het strand..wel handig dus.
Vervolgens na 2 dagen om 07.00 de bus genomen naar San Jose.
Daar even de stad in geweest en een tour geboekt naar Arenal (=een vulkaan).
`s Ochtends werden we om 08.30 opgehaald en via een tussenstop bij een souveniers winkeltje, aangekomen in La Fortuna, waar we een heerlijke lunch hebben gehad.
Vervolgens naar een warmwaterbron gegaan, om heerlijk te relaxen.
Dit was echt super!! En we hoefde gelukkig niet te lopen...
Daarna zouden we nog gaan kijken naar de vulkaan, maar omdat het te bewolkt was konden we de vulkaan niet goed zien.
Na een busrit van 4 uur terug, kwamen we dan om 22.30 terug.
Na wat dingen op het internet gedaan te hebben, tas gepakt en gaan slapen.
Volgende dag ben ik naar Panama vertrokken. En Leo is de dag daarop naar Barceloan vertrokken.
Nou de update over Panama komt nog

• 23 April 2009 - 13:39

Marjolijn:

Leuk Maaike,
    Ik kijk uit naar Panama!! Heb ik altijd al naartoe gewild.