op doorreis naar Costa Rica - Reisverslag uit Granada, Nicaragua van Maaike Dijk - WaarBenJij.nu op doorreis naar Costa Rica - Reisverslag uit Granada, Nicaragua van Maaike Dijk - WaarBenJij.nu

op doorreis naar Costa Rica

Door: Maaike

Blijf op de hoogte en volg Maaike

24 Maart 2009 | Nicaragua, Granada

Hola queridas,

Wat gaat de tijd toch snel zeg! Alweer bijna eind maart.
Dit betekend 2 dingen, bijna 30....en het einde van mijn reis komt ook al in zicht.... o, ja en ook dat ik straks mijn vriedinnetjes zie in Costa Rica en dat we een leuke tijd samen tegemoet gaan!!!

Waar was ik gebleven, o, ja vertrokken na 5 weken uit San Pedro, Guatemala. Was best raar na zo'n lange tijd om weg te gaan.
Eerst nog een tussenstop in Antigua gemaakt en daar heerlijk gedanst!!
Verder via Rio Dulce per boot naar Livingstone gegaan. Heel leuk, we verbleven in een cabana, soort blokhut in de jungle, heel bijzonder.
Na een week en heel wat bussen, bootjes en een grensovergang later, kwamen we eindelijk aan in Utila.

Utila is een eiland voor de kust van Honduras. En het is het duikparadijs voor veel duikers. Er worden hier heel veel duikcursussen aangeboden.

Hier heb ik mijn een cursus advance divers gedaan, dit is een toevoeging op het open water certificaat dat ik al had gehaald in Aruba in 2000.

Het betekent nu dat ik tot 40 meter diep mag duiken.
In totaal 7 verschillende duiken gedaan, was echt heel leuk!
Leerde verschillende dingen, waaronder navigatie onder water.
Nou dat was een uitdaging voor mij! Nou ben ik al geen ster op het land in navigatie en was ik o zo blij toen ik een Tom Tom had gekregen, maar onder water is het echt nog veel moeilijker!!!
Mijn instructrice zei, o het is heel makkelijk zoals je normaal gesproken de kerken en straten volgt, volg je onder water andere kenmerken, zoals koraal enz..
Nou ik bakte er niets van, maar gelukkig had ik een buddy, die wel onder water de weg terug naar de boot kon vinden!!

Met name de nachtduik was heel bijzonder.Je hebt dan een zaklantaarn bij je om zo de onderwaterwereld te bekijken, want zonder zie je echt niets, zelfs niet diegene die naast je zwemt(je buddy) .
Na de duik kwamen we weer boven en moesten we een stukje naar de boot zwemmen. Onder de sterrenhemel, heel mooi en bijzonder!!! Wat een ervaring was dat zeg!

Voor degene die nog nooit hebben gedoken, please try it!! Het is echt heel mooi!

Na mijn cursus nog een beetje uitgerust, want met de cursus moesten we elke dag om 07.00 op en om 08.00 lagen al in het water!!
En vrijdag toch nog even actief geweest en naar de plaatselijke sporschool geweest.
En hier werd mijn vermoeden door de wegschaal bevestigd.. helaas ben aangekomen... dus wordt straks weer flink sporten als ik terug ben!!! Arlindo & Noel, I need you guys!!

Vervolgens vrijdag wezen stappen en het erg laat gemaakt, waardoor ik niet echt afscheid heb kunnen nemen van Shelley, waarmee ik toch zo'n 6 weken heb doorgebracht!
Zaterdagochtend de boot weer naar het vaste land genomen, naar La Ceiba. Vanaf daar een taxi gedeeld met mijn kamergenoot (Amerikaan) naar het busstation. Vanaf hier ging ieder zijn eigen weg, hij riching Guatemala, ik richting Nicaragua.

Vanuit hier had ik bedacht naar een minder toeristische plek aan de kust te gaan (richting het oosten), Trujillo genaamd.
Nou dat heb ik geweten, na zo'n 4 uur in de bus kwam ik aan, ergens naar mijn idee in de middle of nowhere...er bleek hier niet veel meer dan strand te zijn en een centrum waar je binnen 2 minuten doorheen was!
Nu wilde ik inderdaad Utila verlaten, omdat ik hier alleen maar Engels sprak en dus absoluut geen Spaans...
Wat dat betreft was het een goede zet, want ik was inderdaad de enige buitenlander en werd waar ik ook liep volop bekeken, zeer irritant!
Het hotel wat ik in gedachte was, was 10 keer niets, maar helaas had ik geen andere keuze..want het was ook nog eens het enige hotel in het centrum..
Dan maar kijken waar ik vanuit hier naartoe kon gaan. Helaas bleek dat de enige mogelijkheid om hier weg te komen, dezelfde weg terug! (helaas ha dik dit nietvan te voren bekeken..)
Nou dat zag ik dus niet zitten.
Gelukkig was er nog een nachtbus die midden in de nacht vertrok naar de hoofdstad, Tegucigalpa, oke ik moest mijn plan aanpassen, maar goed beter dan daar te blijven...
Rond 10.00 kwam ik aan in de hoofdstad.
Nu bleek de hoofdstad niet de veiligste stad te zijn, dus besloot ik om maar meteen door te reizen richting Nicaragua.

Na nog 2 keer overgestapt te zijn kwam ik aan bij de grens.
Helaas was ik ook hier weer de enige toerist en voor ik het wist had al iemand mijn backpack van het dak van de minibus gehaald.
Dus ja niet veel keus, ik moest met deze knaap mee op de fietstaxi.
Hij bracht me naar de grens en vandaar uit naar het busstation in Nicaragua.
Achteraf heb ik veel en veel te veel betaald voor zijn 'service' maar goed, moet maar denken dat hij in ieder geval een goede dag heeft gehad...
Na ongeveer een half uur vertrok dan eindelijk de zo genaamde chickenbus!
Echt deze bus stopt echt overal om iedereen in en uit te laten stappen...De reis zou zo'n 1 1/2 uur duren, maar na zo'n 3 uur waren we er nog niet.. en ja het begon al laat te worden...
Eindelijk kwam ik dan aan op de eindbestemming van de bus, maar helaaas was dit een dorpje, dus ja hier wilde ik ook niet blijven.
Dus besloot ik om toch ook al was het donker door te reizen naare Leon een grotere stad.

Op het busstation in Leon was een aardige vrouw, die voor mij een taxi staande hield, zodat ik niet bedonderd werd met de prijs..
Rond 19.30 kwam ik dan eindelijk in het hostel aan.
Het hostel was echt super relaxed.
Schoon, zeer belangrijk, leuke bar en leuke mensen.
Hier kwam ik een Duitse man tegen, waarmee ik wat gegeten heb.
Volgende dag niet veel gedaan,want was veel te moe! Beetje de stad bekeken en besloten om de volgende dag naar Granada te gaan.
En 2 bussen en weer een hofdstad later belande ik in Granada, waar ik dan nu ben.

Nou volgens mij zijn jullie weer helemaal op de hoogte van mijn ervaringen!

Zou graag ook jullie verhalen willen horen.
Hoe gaat het met jullie?
Wat houdt jullie bezig? Wordt het al een beetje warmer in Nederland?
Hoe gaat het met mijn collega's in Shell?
Hoe gaat het met de baby's?!

Hoe gaat het met de banenjacht(en aantal van jullie zijn nu opzoek naar een andere baan)?
Hoe gaat het met de salsa in Den Haag?

En mijn neefje natuurlijk, hij is alweer meer dan 6 maanden.
Ben erg benieuwd naar hem...
Nog even en dan kan ik hem weer knuffelen en natuurlijk verwennen!!

Nou dit was het wel weer even.

Heel veel warme groetjes.

Maaike
ps.1
Nicaragua is echt heel mooi en heel heet!!
ps.2 helaas nog niets van de ANWB gehoord....let's hope dat ik snel wat van ze hoor!!

CHIAO

• 25 Maart 2009 - 11:44

Marjolijn:

Hoi Maaike,
    Leuk je avonturen weer te lezen!! Vooral van die duik, dat wil ik ook!! Klinkt een stuk spannender dan de eerste cursus! Ik ga je meteen even een persoonlijke mail sturen!!

• 25 Maart 2009 - 20:01

Dave:

Hi Maaike

Leuk om deze uitgebreide ervaring te lezen. Echt een supergave ervaring joh!! Geniet er nog even van want voor je het weet is het weer voorbij.

Nog wat feitjes:

Op Soestdijk is alles ok.
    Shell werk ik niet. Tank ik ook niet ;-)
    Kids zijn we zelf nog een beetje :-)
    Het weer is erg wisselvallig.
    Baan.... tjah dat hangt af van de crisis.

Dusse geniet van de mooie momenten in Zuid Amerika. Have fun!

• 26 Maart 2009 - 21:44

Diana:

Hallo Maaike,

Ik zag je reactie op mijn waarbenjij.nu, zou je me een emailadres kunnen sturen wara ik de informatie naartoe kan sturen??
    Het vrijwilligerswerk is gratis we vragen geen verplichte bijdrage....
    je betaald alleen voor je eten en onderdak.

groetjes vanuit dat warme Nicaragua!
    Diana
    www.supportgranadakids.com

• 27 Maart 2009 - 07:13

Pascal:

Hoi Maaike,
    Wat een leuke verhalen. En ik vind het met name cool dat je zoveel leuke ervaringen opgedaan hebt met duiken (ben niet jaloers...:-) ).

Geniet van alles wat je meemaakt!

Gr,
    Pascal

• 29 Maart 2009 - 18:37

Ingrid:

Hi there! Wat een avontuurlijke reiziger ben jij geworden in die korte tijd. Ik zit te genieten van je verhalen en ervaringen aldaar. Blijf ze delen en geniet vooral van alle dagen die je nog te wachten staan. Enne......welkom bij de dertigers! Liefs, IM

• 29 Maart 2009 - 21:11

Leontien:

Leuk om je spannende verhalen te lezen!!! Mijn updates heb je globaal al en over iets meer dan 1,5 week krijg je een update met alle ins & outs en wil ik die ook van jou!!! :)

Hasta pronto guapa!!

Besitos Leontien

• 31 Maart 2009 - 14:38

Sassie:

Hi chickie,

leuk om van je te horen. Hier alles z'n gangetje. Ga op Salsa Beginners 2 met Alex. Als je terugkomt gaan we dansen, ok? Je fiets is ok, heb al een aantal keer gefietst. Ben net terug van seminar in Bulgarije. Als je terug bent, dan vertrek ik in het weekend naar Praag. Hoop je dan nog even te zien.

Kussss