Update Barcelona - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van Maaike Dijk - WaarBenJij.nu Update Barcelona - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van Maaike Dijk - WaarBenJij.nu

Update Barcelona

Door: Maaike

Blijf op de hoogte en volg Maaike

15 Juli 2009 | Spanje, Barcelona

Hallo allemaal,

Hier een update van mij.
Volgens de laatste berichten zou ik nog in Panama zijn, maar er is veel gebeurd.
Probeer het kort te houden.
Na een paar dagen Panama, waar ik 3 dagen heb doorgebracht op een eilandje voor de kust van Panama, waar ik lekker heb gedoken, heb ik nog 1 dag in de hoofdstad doorgebracht en heerlijk geshopt.

Vervolgens heb ik een paar dagen in Miami doorgebracht, waar je overigens ook prima kunt shoppen.

En daarna heb ik 2 hele gezellige en drukke weken in Nederland gehad.
Wat was het leuk om (bijna)iedereen weer te zien!!!! En natuurlijk heb ik heerlijk met mijn neefje kunnen knuffelen ;)
En het was ook heel fijn dat ik bij mijn zus, oom en ook bij Suus kon logeren, beetje laat, maar bedankt!

En nu ben ik alweer bijna 2 maanden in Barcelona.
De eerste 2 weken heb ik bij mijn vriendin Leontien gelogeerd, echt super gezellig en het was ook nog eens een super lokatie bij het strand.
Leo, heb echt een hele gezellige tijd met je gehad! En vind het jammer dat je weer naar NL moest, mis je hier wel.

In die eerste 2 weken ben ik ook opzoek gegaan naar woonruimte. Had een advertentie geplaats en kreeg heel veel reacties en uiteindelijk moest ik kiezen..
En ik woon nu bij een vrouw in, waar ik een kamer huur, met eigen badkamer.
En er zijn ook nog eens 2 gezellige katten.
Al zeg ik het zelf, ik heb het goed getroffen. Woon erg centraal en het is hier super relaxed.
De salsa tenten zitten ook bijna om de hoek, ideaal!

Tanja bedankt voor het lenen, van je vouwfiets, gebruik hem elke dag en ben er super blij mee.

In die eerste 2 weken, heb ik ook nog een Spaanse cursus gevolgd en 3 Juni ben ik begonnen met een 2 weekse cursus bij de ANWWB. Erg interessant, maar heel vermoeiend, was niet meer gewent om alleen maar te luisteren en op te letten! Gelukkig was ik niet de enige van de groep die er af en toe moeite mee had.
Ben tegelijkertijd begonnen met nog 8 andere mensen. En vind dat ik het dat het een hele gezellige groep is.
We hebben al een pannekoekenavond bij mij thuis gehad.
Vervolgens nog een autotechniek dag, wat er allemaal wel niet onder de motorkap zit wat kaplot kan gaan. En ja ik kan nu ook een auto band verwisselen (altijd handig).

Ondertussen ben ik al weer even aan het werk. Het is erg afwisselend, want geen klant is het zelfde en geen situatie is het zelfde. Ik heb nu ook heel veel geleerd over verzekeringen en creatief denken.

Voor diegene die nog met de auto binnen Europa op vakantie gaan deze zomer, adviseer ik een WES (Wegenwacht Europa Service, met vervangend vervoer af te sluiten.
Zoals je ziet ben ik al wel thuis in alle afkortingen die ze hier voor echt van alles geruiken.
De groep met wie ik werk is gezellig, we hebben wisselende diensten, dus zo werk je soms 's avonds en soms het weekend, maar heb een prim rooster.

Ondertussen is mijn zus ook al op bezoek geweest en dat was erg gezellig!

Maar wat gaat de tijd toch snel!! Over iets minder dan 2 maanden, zit het werk er hier op.... en ja wat dan...
Dat weet ik nog niet, ben wel aan het nadenken, maar zoals de meeste misschien wel weten, ben ik niet echt goed in het nemen van beslisingen...

Verder geniet ik van de tijd die ik hier heb in Barcelona.
Met het super heerlijke weer, lekkere maar drukke strand, heerlijke tapas en ja deze maand de rebajas (=uitverkoop)! Dames herinneren jullie het nog, vorig jaar?

Verder ben ik ook lekker bezig bij een sportschool in de buurt en ga ik bijna elke week wel een avondje dansen.

Nou wilde het kort houden, maar dat is niet helemaal gelukt.
Hoor graag hoe het met jullie gaat.

Heel veel liefs vanuit het zonnige Barcelona

• 15 Juli 2009 - 05:57

Christine:

Zat toevallig laatst aan je te denken. Doe niet meer aan salsa. Doe nu zumba! We gaan nog wel een keer dansen ok? :-)

Veel succes en plezier daar! Xxx

• 15 Juli 2009 - 09:32

Suzanne:

Heyyyyyy

Leuk, leuk, leuk!!!! Als het even mee zit dan komen we toch nog even langs! Ik houd je op de hoogte. Hier alles goed! Druk met van alles en nog wat. Huis, bedrijf, werk, je kent het wel tijd te kort!
    Ik spreek je snel, xx

• 15 Juli 2009 - 12:39

Eline:

Ha cool! Lekker blijven genieten daar hè!

xxx

• 15 Juli 2009 - 18:30

Marjolijn:

Hoi Maaike,
    Leuk weer wat van je te horen. Het ziet ernaar uit dat je het erg naar je zin hebt. Gaat het goed met je spaans? Hier is alles goed, we zijn een nieuwe tuin aan het aanleggen en willen het af hebben voor Remy's eerste verjaardag. Veel plezier nog, en ik hoop nog iets van je te lezen!

Liefs Marjolijn

• 16 Juli 2009 - 13:22

Nellie Rovers:

Fijn om van je te horen dat het je goed gaat, niet alleen door jou maar ook door onze vriend Ivo Blom (die in Spanje is overleden)was
    Barcelona vaak in onze gedachten.Zoals je misschien nog weet was Ivo allang ziek en is het voor hem het beste dat hij rust heeft gevonden, gisteren hebben wij in Rotterdam
    afscheid van hem genomen.
    Hier gaat alles goed en we genieten van het mooie
    weer.
    We wensen je een succes-
    volle tijd verder en hopen je weer gauw te zien, Veel liefs, ook van Frans, Nellie

• 16 Juli 2009 - 15:29

Rosette:

Leuk om weer wat te lezen, heel veel succes met al je moeilijke beslissingen.
    Dikke kusjes je zus!!

• 19 Juli 2009 - 12:56

Lisa:

Hee Maaike! Wat een leuk verslag heb je weer geschreven, weer volop bezig met van alles en nog wat! Volgens mij heb je t gewoon druk druk druk daar!!! Zit je nu ook nog dicht bij t strand? Hier in t dorpje gaat alles z'n gangetje.. ben eigelijk weinig thuis.Weinig spannends te vertellen vergeleken met jou.
    Op werk gaat nu ook wat beter, heb laten merken dat t zo niet verder kan!;)
    Werk je dan veel op kantoor of ook in praktijk op locaties?
    Okido.. ik hou t hier maar ff bij.. Big Hug! en geniet van de tijd daar!
    Liefs Lisa xx